Sizzling Karahi Gosht

Ingredients:
Meat (chicken, beef, or mutton) – 750g, Cooking oil, Onion – 01, Tomatoes – 4 to 5, Ginger-garlic paste – 1 tbsp, Yogurt – 3/4 cup, Vinegar – 1 tbsp, Green Chillies – 7 to 8 pcs, BIO KARAHI GOSHT Masala – 45g

Instructions:

(1) Add vinegar and Bio Karahi Gosht Masala in yogurt and marinate the meat (chicken – 30 min, beef or mutton – 3 to 4 hours).

(2) In oil, fry onion till golden brown over medium heat. Add ginger-garlic paste, sauté it. Add tomatoes and fry it till oil separates. Now add marinated meat and fry it. Add water—1 cup if using chicken, or 3-4 cups for beef or mutton. Cover it and cook at low flame till meat is tender and oil separates.

Add green chilies and garnish with fresh coriander and ginger.

:اجزاء
گوشت (چکن، گائے کا گوشت، یا مٹن) - 750 گرام، کھانے کا تیل، ادرک لہسن کا پیسٹ - ایک چمچ، ٹماٹر - 4 سے 5، پیاز - 1، دہی - 3/4 کپ، سرکہ - ایک چمچ، ہری مرچیں - 7 سے 8، بائیو کڑاہی گوشت مصالحہ - 45 گرام

:ہدایات
دہی میں سرکہ اور بائیو کڑاہی گوشت مصالحہ شامل کریں اور گوشت کو میرینیٹ کریں (چکن - 30 منٹ اور بیف یا مٹن - 3 سے 4 گھنٹے)۔
تیل میں پیاز کو درمیانی آنچ پر گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کریں۔ اب ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر بھونیں اور پھر ٹماٹر ڈال کر تیل الگ ہونے تک مزید بھونیں۔ اب اس میں میرینیٹ کیا ہوا گوشت ڈال کر بھون لیں اور پھر پانی شامل کریں — اگر چکن استعمال کریں تو 1 کپ، گائے یا مٹن کے گوشت کے لیے 3-4 کپ۔ اسے ڈھک کر ہلکی آنچ پر پکائیں یہاں تک کہ گوشت نرم ہو جائے اور تیل الگ ہو جائے۔

ہری مرچیں ڈال کر تازہ دھنیا اور ادرک سے گارنش کریں۔

You may Also Like