Cooking Tantalizing Quorma

Ingredients:
Meat (chicken, beef, or mutton) – 750g, Cooking oil, Onion – 01, Tomatoes – 02, Ginger-garlic paste – 1 tbsp, Yogurt – 1 cup, BIO QUORMA Masala – 45g.

Instructions:

In oil fry onion till golden brown over medium heat. Take it out, spread on paper to drain excess oil and crush it. In the same oil fry meat, add ginger-garlic paste and tomatoes, sauté it and then add yogurt along with BIO QUORMA Masala. Stir well to combine. Add water—1 cup if using chicken, or 2-3 cups for beef or mutton. Cover it and cook at low flame till meat is tender. Add crushed onion, cover it and let it simmer till oil separates from the gravy.

Garnish with fresh coriander and ginger.

:اجزاء
گوشت (چکن، گائے کا گوشت، یا مٹن) - 750 گرام، کھانے کا تیل، ادرک لہسن کا پیسٹ - ایک چمچ، ٹماٹر - 2، پیاز - 1، دہی - ایک کپ، بائیو قورمہ مصالحہ - 45 گرام

:ہدایات
تیل میں پیاز کو درمیانی آنچ پر گولڈن براؤن ہونے تک فرائی کریں۔ اسے نکال کر کاغذ پر پھیلائیں تاکہ اضافی تیل نکل جائے اور پھر کچل دیں۔ اسی تیل میں گوشت اور ادرک لہسن کا پیسٹ ڈال کر بھونیں اور پھر دہی اور ٹماٹر کے ساتھ بائیو قورمہ مصالحہ بھی ڈال دیں۔ یکجا کرنے کے لیے اچھی طرح ہلائیں اور پھر پانی شامل کریں — اگر چکن استعمال کریں تو 1 کپ، گائے یا مٹن کے گوشت کے لیے 2-3 کپ۔ ڈھک کر ہلکی آنچ پر پکائیں جب تک کہ گوشت نرم نہ ہو جائے۔ پسی ہوئی پیاز ڈال کر ڈھانپیں اور گریوی سے تیل الگ ہونے تک پکنے دیں۔

پیش کرنے سے پہلے تازہ دھنیا اور ادرک سے گارنش کریں۔

You May Also Like